/8 hasznos eszköz stressz levezetésére

8 hasznos eszköz stressz levezetésére

A stressz sajnos életünk szerves része, hiszen a munka és a magánélet közötti őrlődés, illetve maga a munkahelyi stressz is negatívan hathat érzelmeinkre, közérzetünkre és hosszútávon egészségünkre is. Emiatt érdemes nagy hangsúlyt fektetni a felgyülemlett stressz levezetésére. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 8 hasznos eszközt stressz levezetésre.

1, Mezítláb járás

A talaj mezítláb való érintésénél nincs egyszerűbb dolog a világon. A mezítláb járás fejleszti az egyensúlyérzékünket, extra módon megdolgoztatja az izmainkat. Azokat is, amik máskülönben nem dolgoznának. S majd látjuk, hogy maga a mozgás is stressz levezető eszköz. Ha félünk attól, hogy az utcán sok a szemét és az éles tárgy, legalább legyünk otthon papucs nélkül. Ha nagyon fázik a lábunk, vegyünk fel egy vastagabb zoknit.

2, Stressz labda használata

Kutatások bizonyítják, hogy a stressz labda nyomkodása rendkívül jó figyelemelterelő módszer. Éppen emiatt például olyan műtétek alatt, ahol csak helyi érzéstelenítést alkalmaznak, a stressz labda nyomkodása csökkentette a tapasztalt stressz szintjét.

3, Jógagyakorlatok

A jógázás tökéletes eszköz arra, hogy átmozgathassuk az összes izomcsoportunkat, főképp a bemerevedett részeket. Ez segíthet abban is, hogy idegrendszerünk is megnyugodjon és kieresszük a gőzt, ami a nap során felgyülemlett bennünk. A gyakorlatok során a legjobb hatás elérése érdekében koncentráljunk a mély, kontrollált légzésre.

4, Arcmasszázs

Az arcmasszázs szépítő hatása mellett lelki egészségünkre is jó hatással lehet. A nyaki rész masszírozásával utat engedhetünk a vérnek, ami így több oxigént szállíthat fejünk felé, sőt mi több a méregtelenítéshez is hozzájárulhatunk, hiszen a nyirokrendszert is stimulálhatjuk.

5, Légzés kontroll

Kiváló eszköz lehet a stressz kezelésben, ha olykor egy pár percre megállunk és odafigyelünk légzésünkre. Az egyenletes, mély lélegzetek ugyanis a vér oxigénszintjét is növelhetik, ami így a jobb teljesítményhez is hozzájárulhat és a stresszes gondolatok leküzdésében is segíthet.

6, Kerékpározás

A jógázáson túl az aktív sportolás is jó stressz levezető eszköz lehet. Ezen a téren mindenképp érdemes kiemelni a kerékpározást, amivel könnyedén megszabadulhatunk a felgyülemlett stressztől, valamint át is mozgathatjuk izmainkat.

7, Kimozdulás a szabadba

Amennyiben a kerékpározás túl aktív sport számunkra, gyalogolni azonban nem szeretnénk, akkor érdemes lehet elgondolkodni egy elektromos roller, vagy elektromos robogó vásárlásán. Ezekkel a járművekkel roppant egyszerűen körbejárhatjuk a környező szebbnél-szebb parkokat, vagy akár a helyi nevezetességeket, környezetvédelmi területeket is meglátogathatjuk. Ráadásul ilyen módon, teljesen környezetbarát, csendes módon suhanhatunk célállomáson felé, ami már önmagában kikapcsoló élmény lehet.

8, Bokszzsák

Egy valóban aktív, stressz levezetés egyik formája a bokszolás. Ehhez érdemes egy bokszzsák beszerzése is, amit könnyen felszerelhetünk, akár otthonunkban is. Ezzel nem csak teljes testünket mozgathatjuk át, hanem a mindennapi stresszt is hatékonya vezethetjük le.

Összegezve: A fenti eszközök és módszerek tehát hatékonyan segíthetnek a stressz elvezetésében, ami így hosszútávon testi-lelki egészségünkhöz is hozzájárulhat.