/Hogyan gondoskodjunk magunkról egy hosszú hét után?

Hogyan gondoskodjunk magunkról egy hosszú hét után?

Dolgozol? Gyermeket nevelsz? Vezeted a háztartást? Akár a felsoroltak egyikét, akár mindegyikét végzed, bizonyára elfáradsz a hét végére. Energia raktáraid feltöltést igényelnek, tested gondoskodás után sóvárog. Ha szeretnél mindig kicsattanó formában lenni testileg és lelkileg egyaránt, akkor gondoskodj magadról egy hosszú hét után! Kíváncsi vagy, mi ennek a módja? Olvasd el írásunkat!

Kényeztessük lelkünket egy hosszú hét után!

Lelkileg kimerültnek érezhetjük magunkat egy hosszú hét után. Egyszer nincs kedvünk semmihez, máskor pedig unatkozunk. A megoldás, hogy kapcsoljuk ki teljesen a világot, és nyugtassuk meg a lelket! Ezt sokféleképpen tehetjük, például a lenti módokon:

Utazás a könyvek világába

Aki szeret olvasni, általában a regények izgalmas világában teljesen maga mögött tudja hagyni a hét fáradalmait. Érdemes otthon mindig 2-3 érdekes olvasmányt tartani, így a hosszú hét után rögtön tudjuk, miben keressünk enyhülést.

Séta kedvenc helyeinkre

A séta itt nem feltétlenül a testmozgásról szól. Andalogva, elmélázva látogassunk el kedvenc helyeinkre a városban vagy a környéken! Ha kiszabadulunk a településről, figyeljük hosszú percekig a természetet! A növények és állatok látványa üdítően hat ránk.

Jóga

A jóga akár lelki, akár testi kényeztetésnek beillik. Lelki oldalról nézve segít megnyugodni, levezetni a stresszt, megteremteni a harmóniát! Ha jógával vezetjük le a hosszú hét fáradalmait, hamar visszanyerjünk energiánkat.

Gondoskodjunk testünkről egy hosszú hét után!

A hét viszontagságai után testünk is kimerül. Hajunk fénytelenné válik, bőrönk kiszárad, akár ízületi fájdalmak is gyötörhetnek. Ha nem fordítunk elég időt hét közben a táplálkozásra, akár gyomorpanaszok is jelentkezhetnek.

Hétvégén nem lehet mindent bepótolni, de azért sokat tehetünk egészségünkért.

Szépségápolás

A hétvége tökéletes alkalom a teljes körű haj- és arcápolásra. Mindig legyenek otthon termékek igénybe vett hajra, melyeket fodrászunk ajánl. Egy hosszabb hajápoló kezelés is belefér.

Arcunk esetében a mindennapi ápolás része a tisztítás, tonizálás és a hidratálás. Legalább minden hétvégén, de akár heti kétszer is legyen a tisztítás része a radírozás is! A hétvége kiváló alkalom arra is, hogy bőrtípusunkhoz illő mélytisztító vagy tápláló maszkot használjunk.

Masszázs

A rossz testtartás, erős igénybevétel vagy sok ülés következménye az izom- és ízületi fájdalom. Egy hosszú hét végén sor kerülhet frissítő vagy gyógyító masszázsra. Súlyosságtól függően párunk, a masszázsfotel, vagy egy profi masszőr végezheti a kényeztető kezelést.

Szauna

A szauna egyszerre nyújt testi és lelki felüdülést. Mindenképp tegyél egy próbát, ha még új vagy a szaunák világában! Akkor is, ha úgy hiszed, nem Neked találták ki. Meg fogsz lepődni jótékony hatásain. A finn szaunát a következőképpen használd:

  • Előzőleg zuhanyozz le!
  • Kezdetben 4-8 percet tölts a szaunában!
  • Utána vegyél frissítő zuhanyt vagy fürdőt!
  • Pihenj fél órát, majd igény szerint ismételd meg a szaunázást!

A szauna használata előtt arra figyelj, hogy egészségügyi panasz esetén kérd ki orvosod véleményét!

Egy finom vacsora

Testedet egy finom és tápláló vacsorával vagy ebéddel is kényeztetheted. Ügyelj arra, hogy ne edd túl magad, inkább többféle ételt kóstolj meg! Sok salátát fogyassz, így energikusabb leszel.

Összegezve: Fontos, hogy gondoskodjunk magunkról egy hosszú hét után. Ez lehet testi vagy lelki kényeztetés, a lényeg, hogy mindenképp szánjunk időt a kikapcsolódásra és a felfrissülésre. Így szerzünk lendületet a következő héthez.