/Milyen hatással van az alkohol a lelki világunkra?

Milyen hatással van az alkohol a lelki világunkra?

Az italfogyasztás, az alkoholtartalmú folyadék tartós fogyasztásának negatív hatásaival mindenki tisztában van. A túl sok bor vagy éppen sör komoly testi és persze lelki elváltozáshoz vezethet. Ha azonban ez alkalomszerű, akkor akár pozitívan is befolyásolhatja a belsőnket. De vajon milyen hatásai vannak az alkoholnak a lelki világunkra? Ebből a cikkből minden kiderül!

Az alkohol pozitív hatásai

A legjobb dolgokról minden esetben azt hisszük, hogy rosszat tesznek nekünk, ám ez nem minden esetben van így. Ahogy a csokoládéról is tudjuk, mértékkel segítenek rajtunk, úgy az alkohol is pozitívan befolyásolhatja a lelki világunkat. De mik is ezek pontosan?

Csökkenti a demencia esélyét

A maximum 125 ml napi elfogyasztott jó minőségű bor fogyasztása nagyban csökkentheti az olyan betegségekre való hajlamot, mint például a Parkinson-kór, a demencia, illetve az Alzheimer-kór. Ezek mind idősebb korban jönnek elő, így néha érdemes meginni egy kis vörös vagy fehérbort annak érdekében, hogy ezeket megelőzhessük. Ez persze nem vonatkozik azokra a személyekre, akik nagyobb mennyiségben isznak szeszes italokat, hiszen rájuk inkább veszélyes hatással van a mértéktelen alkoholfogyasztás.

Növeli az önbizalmat

Természetesen itt nem arra az esetre gondolunk, amikor ittasan akár világot is meg tudnánk váltani. Mindenki ismeri a hatást: egyik pillanatban még szégyenlősek vagyunk, a következő percben pedig már egy teljesen más személyiséggé válunk. Persze nem minden esetben bízhatjuk magunkat jóbarátunkra a pálinkára, illetve valamilyen ízesített ginre, de egy gyors korty mindenképpen jót tesz a lelki világunknak. Ha más nem, a társaság mindenképpen jótékony hatással van ránk, hiszen egy hosszú hét után jól jön egy kis kikapcsolódás.

Milyen alkoholt fogyasszunk?

Az alkohol lehet jó minőségű szőlőből készült bor, töményebb változatok, mint például a gin, de szóba jöhetnek a különféle pálinkák is egyaránt. A Roku gin ára például rendkívül kedvező, hiszen egy üveg napi szinten fogyasztva is sokáig elegendő lehet. A japán ital 43%-os alkoholtartalommal bír és egy olyan érdekes szesz, amelyet az év bármelyik szakaszában nyugodtan elfogyaszthatunk.

Összegezve: Nem szabad tehát teljesen elzárkózni az alkohol fogyasztásától, hiszen számos pozitív hatással rendelkezik. Nemcsak a külsőnknek, hanem a belsőnknek is jót tesz napi maximum 125 ml szesz. Ez lehet jó minőségű bor, sör vagy éppen egy Roku gin egyaránt. A japán italnak 43% az alkoholtartalma, az izgalmas italt pedig szinte bármikor fogyaszthatjuk, hiszen mind a négy évszak jegyét magában hordozza.