/A glutén- és a tejérzékenység lelki okai

A glutén- és a tejérzékenység lelki okai

Pár évtizede még az autizmus és a hiperaktivitás volt a fő gyermekkori betegség, addig ma már az ételallergiák vezetik ezt a rangsort. Egyre többeknél okoznak nehézséget a különböző ételek lebontása, de kevesen vannak tisztában azzal, hogy mik is lehetnek a lelki okok. Akadnak olyan felnőttek is, akiknél jóval később jelentkeznek csak a problémák. Hogyan lehetséges mindez? Cikkünkből mindenre fényt derítünk! 

Az ételallergiák eredete és a jelenlegi helyzet 

Manapság az ételallergiások száma folyamatosan növekszik, ez jelenti a legnagyobb problémát a fiatalok és lassan már az idősebb korosztály körében is. Sok gyermek egyszerűen nem tudja lebontani a tejet, a gabonákat, de gondot okozhatnak az olajos magvak és a különféle lisztek is egyaránt. Az eredetük egyelőre nem meghatározott, annyi biztos, hogy a modern korban egyre többen fordulnak orvoshoz különböző ételallergiás tünetekkel.  

Milyen érzékenység mit szimbolizál? 

A liszteknek és a gabonáknak az életerőhöz van közük, az élet elutasításához. Ez általában az édesapával való problémákat és gondokat jelzi. Ha nem találjuk meg az örömet az életben, esetleg nem vagyunk jóban az egyik szülővel, akkor az előidézheti a gluténérzékenységet. Ilyenkor félelem alakulhat ki a gyermekben, hogy az apukája nem szereti és nem fogadja el őt úgy, ahogy van.  

Ha valaki az olajos magvakra allergiás, akkor ott a rugalmassággal van a gond. Ez a személy nem tud kellően alkalmazkodni a változásokhoz, minden, ami ezzel kapcsolatos, elutasítja. Ha pedig egyszerre több problémával is küszködik a gyermek, esetleg a fiatal felnőtt, akkor ott már meghúzódó gond lehet az élet elutasítása is.  

Miért alakulhat ki tejérzékenység? 

Minden esetben az édesanyával való kapcsolatot jelzi, a hozzá fűződő viszonyról árulkodik. A tej az életerő, amit édesanyánktól kapunk újszülött korban. Ha valaki tejérzékeny, akkor az félelmekre is utalhat, nemcsak a szülő felé, hanem az élettel kapcsolatban is. Utóbbi főként felnőtt korban jelentkezhet, hiszen akadnak olyan esetek, mikor az érzékenység csak később tör a felszínre.  

Megoldási lehetőségek 

Természetesen mindenre van megoldás. A gyógyszerek mellett, amit esetlegesen szedni szükséges, érdemes mindig ellenőrzött forrásból vásárolni. A bio webshop az egészségért vannak fenntartva, hogy innen szerezzük be azokat az élelmiszereket, amik mindenféle adalékanyagtól mentesen készülnek. Itt kaphatóak gluténmentes lisztek, laktózmentes finomságok, de akár diószármazékot nem tartalmazó rágcsálnivalók is.  

Összegezve 

Ételallergiás vagy? A gyermeked szenved valamilyen betegségben? Nem csoda, hiszen a modern társadalomban egyre jobban kijönnek azok a gondok, amiknek a hátterében lelki traumák vannak. Lehet szó glutén-, illetve tejérzékenységről egyaránt, a bio webshop az egészségért felel, így innen bármilyen élelmiszert beszerezhetsz, amit ellenőrzött forrásból szeretnél megvásárolni.